L'oferta gastronòmica de la nostra ciutat és molt rica i variada, tant pels plats típics alcoians i de la muntanya d'interior i de mercat, com per la cuina innovadora i cosmopolita que es troba ja a nombrosos establiments.

Si el visitant pretén realitzar els seus àpats al centre d'Alcoi, zona en la que desenvolupen els actes de la Festa de Moros i Cristians, és necessari advertir-li que els establiments situats ací, normalment solen estar plens durant aquests dies, però es poden fer reserves amb antelació.

Al Centre de la ciutat trobem restaurants que ofereixen una variada oferta per a degustar en menú o a la carta plats típics alcoians, com la pericana o l’olleta, entre altres.

Per als que prefereixen un menjar ràpid, però de qualitat i situats al cor de la Festa, també hi han establiments on es recull tota una tradició en la picaeta alcoiana, proposant una variada carta de tapes i entrepans molt imaginatius.

A la resta de zones de la ciutat, com la de l'Eixample, Zona Nord i Santa Rosa, hi ha gran quantitat de bars d’alta qualitat de tota classe, inclús amb menús internacionals.

Destacar que el barri de Santa Rosa és el sector de la ciutat on es troba la zona de la moguda amb nombrosos pubs i discoteques, i també el centre comercial Alzamora, on l’oferta està composada per 56 locals, que es distribueixen en tres plantes comercials i tres d’aparcament.

Aquest complex, que va obrir les seues portes al 2003, compta com a principals rètols comercials amb Supercor, el Grup Inditex, Druni i Pans&Company, entre d’altres.

Compartir: