Existeixen a la localitat nombroses zones verdesparcs i jardins, en les que poder passejar, descansar, o trobar una estona de conversa amb els coneguts. Algunes són els petits "pulmons verds" de la ciutat...

A la ciutat d'Alcoi podràs trobar diferents parcs i jardins amb diferents dimensions. Alguns d'aquests espais suposen una alternativa al tràfec habitual dels carrers, on poder conversar amb els amics i coneguts, dur els més menuts a jugar, o simplement passejar tranquilament una estona. Els més destacats i representatius són: Parc de la Zona Nord, Área enjardinada sota el Viaducte de Canalejas, Parc de Cantagallet, Parc del Romeral, La Glorieta, El Parterre, Parc de Cervantes, La plaça de la Constitució («La Rosaleda»), El Barranquet de Soler, Parcs de Batoi...

 

Parc de Batoi 

 

Llit del riu Barxell

El parc públic més gran de la ciutat. La primera fase ha segut inaugurada al 2006. Les obres van començar a executar-se al 1999, però van ser projectades al Conveni firmat a l'octubre de 1989, pel Ministeri d'Obres Públiques, la Conselleria i l'Ajuntament d'Alcoi.

Aquesta primera fase, ha consistit al condicionament del riu des del pont de Cervantes fins al de València, comprén més de 1.2 quilòmetres de longitud, i ha suposat una inversió de 29 milions d'euros. Les obres han consistit fonamentalment a l'estabilització de les vessants per mitjà d'ancoratges, murs, tractaments localitzats i plantacions d'espècies autòctones, la canalització superior per a una avinguda de 500 anys, així com la incorporació de dos vials, un de vianants i un altre per a trànsit rodat, i la restitució dels què es troben de servei a la zona.

 

Pista d'skate al Parc de Batoi 

A més l'actuació s'ha completat amb el trasllat de tres ponts de carreuat dels segles XVIII i XIX de valor històric artístic reconegut, i s'han restaurat elements existents a l'entorn del llit, referents a l'activitat industrial que es va desenvolupar a finals del segle XIX i va perdurar fins a la mitat del segle XX.

Per a completar aquesta actuació, hi ha previst un últim tram de 250 metres quadrats de llit des del pont de València al de Cadisenyo, que comptarà amb una inversió de 6 milions d'euros i està previst que comence a executar-se al 2007.

Compartir: