La ciutat disposa d'un ampli ventall d'activitats a realitzar així com una oferta generosa d'instal.lacions poliesportives municipals, que front la constant demanda van ampliant-se dia a dia. 

Així, es poden trobar a Alcoi diferents poliesportius i conjunts d'instal.lacions com el Francisco Laporta, Caramanxel, Batoi, Piscina Municipal José Trenzano, Complexe Esportiu Municipal Eduardo Latorre..., les quals concentren gran part de l'activitat que organitzen els nombrosos clubs i associacions esportives locals, coordinades per la Fundació Pública Municipal d'Esports. Les modalitats esportives que gaudeixen d'una major acceptació s'apleguen en la convocatòria anual de les 24 Hores Esportives.

 

 

 

  • Futbol. No es pot parlar de l'esport alcoià sense que es faça una menció a la popular dita "Tindre més moral que l'Alcoià", encunyada en la dècada de 1940-1950, quan el Club Deportivo Alcoyano (1929) va obtindre els seus millors triomfs. En l'actualitat es troba en el grup 3 de la 2a Divisió B, i la seua seu és el Camp Municipal del Collao.
  • Patinatge. Fundat en 1951 el club insígnia de la ciutat és el Patín Alcodiam Salesiano. La seua activitat esportiva principal és l'hoquei sobre patins, encara que també té secció de patinatge artístic.
  • Alcoi 100 en 24. Esdeveniment esportiu que consistix a recórrer 100 km de senderisme entre els paratges naturals d'Alcoi en un màxim de 24 hores. Es tracta d'animar els participants a superar un repte personal disfrutant, coneixent i valorant l'entorn natural de la zona.
  • Pilota valenciana. Es construïxen tres places: la Placeta del Ferrer, la de Sant Jordi i la del Jugador de Pilota. De pilotaires alcoians cal destacar Adolfo Silvestre Gandia i Rafael Malchirant Sanz.
  • Altres com el Centre Excursionista d'Alcoi; el Club Ajedrez Alcoy, fundat l'any 1930 i el Club Bàsquet Femení Alcoi.

Compartir: