20 Juny 2018

Alcoi.com

Alcoi.com

Fòrum
 • Carrero Blanco era el terrorista

  Jordi Serrano el 05/04/2017 11:17 - IP: 46.183.216.205

  «La pregunta que no veig que es faça ningú és aquesta: és legítima la lluita armada contra una dictadura brutal i sanguinària?»

  Ja ho sabeu: lAudiència espanyola, el tribunal especial que substitueix el Tribunal de Orden Público (TOP), ha condemnat per un acudit a un any de presó i set dinhabilitació una usuària de Twitter que tothom anomena Casandra Vera. La secció quarta de la sala penal considera que aquests acudits signifiquen menyspreu, deshonra, descrèdit, burla i greuge a Carrero Blanco, que consideren víctima del terrorisme. El ponent, un tal Juan Francisco Martel, afirma també que enclouen un injustificable menyspreu envers les víctimes del terrorisme fins al punt de representar la seva humiliació. Al·lucino.

  Aquesta gent de lAudiència espanyola es deuen haver fumat totes les plantes decomissades per la policia aquests darrers deu anys. És potser la sentencia més delirant que he llegit en molt, molt temps.

  Anem a pams. El terrorista més important que hi havia a Espanya lany 1973 era Francisco Franco. I el segon en importància era el seu president de govern, Luis Carrero Blanco. Qui són les víctimes del terrorisme? Tots els espanyols que hi havia sota el seu jou. Les presons eren plenes de demòcrates que lluitaven per la llibertat; a les comissaries de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil es practicava, per ordre daquests dos, la tortura sistemàtica. Per no dir que havien deixat que deu mil espanyols, dels quals van morir la majoria, es morissin en camps de concentració nazis.

  La pregunta que no veig que es faci ningú és aquesta: és legítima la lluita armada contra una dictadura brutal i sanguinària? La resposta, aquí i a la Xina popular, és sí. Lanomenada operació Ogre, duta a terme pel comando Txikía, va posar fi a la vida duna bèstia sanguinària. Imaginem-nos ara que lAudiència espanyola ha de jutjar Claus von Stauffenberg per latemptat del 20 de juliol de 1944 que gairebé va matar Hitler. Què farien? El condemnarien per terrorista o li posarien una medalla i li farien unes quantes pel·lícules com un heroi? Que sóc radical? Si tinc amics torturats i això va durar fins lany 1977!

  Ja està bé! Hi ha una ETA dabans de la democràcia i una de després, des del punt de vista ètic. Una cosa que no entenen els feixistes i tampoc els dETA. Vull deixar clar que sóc dels que pensen que la democràcia no es va guanyar amb bombes sinó amb organització, arguments, perseverança i unes grans dosis de generositat i daltruisme. I que, una vegada entrada la democràcia, ETA va fer el joc a làmbit més sinistre de les rèmores feixistes. El problema daquesta sentència de lAudiència espanyola és que parteix del punt de vista de la immoralitat franquista i de la seva lògica. Una raó més per a exigir que tanquin aquest estrany tribunal. És clar que es poden fer acudits sobre els dictadors. Encara més, és bo que sen facin. El perill per a la democràcia no es fer acudits sobre Carrero Blanco, sinó que no sen puguin fer i que algú pugui pensar que aquest bàrbar tenia honra i crèdit.

  Jordi Serrano, rector de la Universitat Progressista dEstiu de Catalunya

  Font: http://www.vilaweb.cat/noticies/carrero-blanco-era-el-terrorista/

Afegir resposta