09 Desembre 2019

Alcoi.com

Alcoi.com

Fòrum
 • Que parlen les xarxes: anàlisi dels resultats electorals

  Rodrigo Paños el 25/07/2016 17:59 - IP: 89.163.237.45

   

  Lesperat sorpasso que les enquestes donaven a Unidos Podemos no sha donat A més corrupció, més vots Balafiat bona part de la vidriola de les pensions públiques ¿Perquè succeïx això?

   

  Les urnes han parlat. Ara, a través de vinyetes humorístiques que circulen per les xarxes anem a fer ressò dalgunes valoracions postelectorals.

  Lesperat sorpasso que les enquestes donaven a Unidos Podemos no sha donat. Més aïna, el que hi ha hagut ha sigut sorpresa. Ha guanyat, amb 14 escons més que en desembre, el PP. PSOE finalment ha tret més vots i diputats que la coalició, 85 front 71. El més afectat respecte al 20D ha sigut la formació taronja, que ha convertit 8 dels seus diputats en suc que ha anat a parar a lestómac del Partit Popular.

   

  Diuen que al PP tan sol li ha faltat alguns escandalós de corrupció per a traure majoria absoluta. I és que, per alguna raó difícil dexplicar, hi ha una proporció directament proporcional entre la corrupció i els simpatitzants del PP: a més corrupció, més vots.

   

   

  Les xifres econòmiques i socials que han deixat les seues polítiques en el país tampoc li han passat factura. Un deute públic de més del 100%. Som el quart país més desigual dEuropa: els banquers i persones que cobren més d1 milió deuros ha augmentat en els últims anys, mentre que tenim 3 milions de persones pobres i 13 en risc dexclusió social. 9 de cada 10 contractes laborals són temporals. Han balafiat bona part de la vidriola de les pensions públiques. Lencariment de vida ha pujat i les possibilitats duna vida estable han baixat durant la seua legislatura En fi, dades que, en comptes de castigar-li, li han sumat vots.

   

   

  ¿Perquè succeïx això? Alguns diuen per les xarxes que per la mateixa raó que el llibre de Belén Esteban és dels més venuts en el nostre país. Però segur que hi ha raons més profundes encara. Anem a fer com lestruç, clavem el cap a terra a veure si les localitzem.

  Enviat per Rodrigo Paños

  Font: http://www.lesmuntanyes.com/2016/07/22/que-parlen-les-xarxes-analisi-dels-resultats-electorals/

Afegir resposta