09 Desembre 2019

Alcoi.com

Alcoi.com

Fòrum
 • Compromís proposa un ‪Finançament Just i el PP vota en contra

  Enric el 15/04/2015 08:31 - IP: 18.187.1.68

  El PP ha rebutjat aquest dimarts en el Congrés engegar la reforma del sistema de finançament autonòmic i millorar les condicions del País Valencià, per a la qual el diputat de Compromís, Joan Baldoví, demanava la transferència de més de 2.800 milions d'euros dels exercicis 2014 i 2015 i el reconeixement d'un deute històric de 13.500 milions.

  Baldoví ha defensat en el ple de la Cambra baixa una proposició no de llei amb la qual ha denunciat la “infrafinanciació” que pateix el País Valencià que l'ha portat a convertir-se en l'autonomia més endeutada de l'estat espanyol, amb un 38% respecte al seu Producte Interior Brut (PIB).

  El diputat de Compromís ha denunciat que els valencians han patit durant anys unes inversions inferiors a la mitjana en els Pressupostos Generals de l'Estat i hui el País Valencià està “en una situació límit” i “amb el risc d'intervenció”.

  Baldoví ha lamentat l'oposició del PP quan, segons ha recordat, va donar el vistiplau en les Corts a una iniciativa que demanava la reforma del model de finançament per a pal·liar la situació del País València. “És desídia?, barra?”, ha preguntat.

  laveupv.com/13837

Afegir resposta